By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.altonline.no/

Med Google AMP skal du får raskere nettsider på mobilen

Med Google AMP skal du får raskere nettsider på mobilen

Google AMP kan oversettes til akselererte mobilsider på Norsk, og er et åpen kildekode prosjekt som Google har startet for å få raskere nedlasting av nettsider på mobiltelefonen.

Studier viser at brukere ikke leser nettsider som tar over 3 sekunder å laste. Med Google AMP ønsker man å minske tiden det tar å laste en nettside ned på mobilen. Tester viser at man kan få inntil 10 ganger raskere nedlasting på en nettside som er laget med AMP.

En annen fordel for aviser og andre mediaselskaper er at Google AMP artikler får høyre synlighet på søkemotoren til Google, noe som betyr flere lesere. For brukerne gir dette fordelen at nettsiden lastes nesten umiddelbart når man skal lese nyheter fra mobiltelefonen.

Det er flere store internasjonale mediebyråer som har tatt i bruk AMP for nettsidene sine allerede, og blant disse finner man kjente mediebyråer som New York times, The Guardian og The Vox.

Google AMP er ikke det eneste initiativet for å få raskere mobilsider.  Facebook lanser i løpet av April sin konkurrent til Google AMP som er Instant Articles. 

Slik lager du helstekt kylling med smak av påske
Med Nepresso Prodigio kan du bestille kaffe rett f...
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
torsdag 04. juni 2020
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.