Ønsker du å starte nettbutikk? Slik går du fram

Ønsker du å starte nettbutikk? Slik går du fram

I følge Virkes eHandelsbarometer så handlet vi for 9.5 milliarder kroner på nett i løpet av kvartal 4 i 2015. Dette var en økning på over 14% i forhold til samme kvartal i fjor. Mye av handelen foregår på Internett i dag, og antallet selskaper og privatpersoner som handler på nett vil øke de neste årene.

//inneholder annonselenker

Dagens kunder forventer å finne produktinformasjon på nett og samtidig kunne kjøpe produkter og tjenester fra deg direkte fra PC-en eller mobiltelefonen. Tiden der hvor du kun kunne basere deg på en fysisk butikk er i stor grad over. Hvor lenge siden er det du bestilte flybilletter eller kinobilletter på telefon? Med dagens omsetting på nett er det svært viktig å være tilstede i denne kanalen. Det er ikke lenger komplisert og kostbart å starte egen nettbutikk lenger. Det finnes en rekke gode, brukervennlige og avanserte nettbutikkløsninger på markedet. Her skal vi gå gjennom fordeler og ulemper med noen av nettbutikksystemene du finner på markedet i dag.

Man kan kategorisere nettbutikksystemer i to ulike kategorier:

Skybaserte nettbutikkerløsninger

Med skybaserte nettbutikksystemer (Cloud eCommerce) så får du nettbutikksystemet levert som en programvare over Internett der hvor leverandøren av tjenesten sørger for lagring, programvareoppdateringer, drift og sikkerhet. Fordelen med sykybaserte løsninger er at du behøver minimalt med IT kompetanse for å ta i bruk denne type nettbutikksystemer, og at du ikke behøver å bekryme deg for IT infrastruktur der du selv må ta ansvaret for oppdateringer, sikkerhet, servere og databaser. Ulempen med skybaserte nettbutikkløsninger at man har mindre tilpassingsmuligheter, og at du blir låst til en leverandør. Dagens skybaserte nettbutikkløsninger er skalerbare, og tilbyr tilpassingsmuligheter som dekker de fleste behovene. En av de ledene leverandørene i verden av skybaserte nettbutikksystemer er Shopify.

Nettbutikkprogramvare som du må installere og drifte selv

Det finnes en rekke nettbutikkprogramvare som enten leveres som åpen kildekode (Open Source) eller som proprietær programvare. Forskjellen mellom proprietære og åpen kildekode programvare er at sistnevnt så vil du ha full tilgang til programvarens kildekode, og har også muligheter til å foreta endringer i denne. 

Til de fleste ledende publiseringsplattformer som Wordpress, Joomla og Drupal finner du gode og avanserte nettbutikkløsninger. En av de mest kjente nettbutikkløsningene til Wordpress er WooCommerce. Til Joomla er Virtuemart, J2Store og Hikashop blant de mest populære. Selv om programvaren er basert på åpen kildekode må du som regel betale for produktet, og betale for å få vedlikehold og support. Har du god teknisk innsikt eller egen IT avdeling vil slike løsninger være et veldig bra alternativ til skybaserte nettbutikksystemer.

Skal du drive en større nettbutikk som krever masse skreddersøm kan proprietær programvare være en løsning. Eksempel på slike leverandører er EpiServer. Denne type løsninger er som regel mye dyrere enn skybaserte systemer og åpen kildekode.

Trenden i markedet er at flere velger skybaserte løsninger som Shopify, eller andre leverandører som leverer nettbutikkprogramvare over Internett. Dagens skybaserte løsninger har blitt såpass avanserte og med masse tilpassingsmuligheter at man skal ha veldig spesielle behov om disse ikke vil dekke behovene til den jevne bedrift eller privatperson.

Altonline jobber med å oversette Shopify til norsk. Ta kontakt med oss for en demo, eller om du ønsker å teste ut Shopify.

Vi gir deg påskens spennende kakaovarianter
Lag deg en bruker og bli skribent på altonline
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
søndag 05. desember 2021
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.altonline.no/