By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.altonline.no/

Slik får du gratis e-postkonto til domenet ditt

mail-96870_640 Med litt egeninnsats kan du få gratis e-post til ditt eget domene

De fleste tjenester der hvor du skal knytte eget domene for å motta e-post koster penger. Det finnes mange gode skytjenester som eksempelvis Office 365 og Google Apps der hvor du både får e-post knyttet til eget domene og kontorstøtteprogramvare til en fornuftig pris.

Ønsker du å spare 50-100kr per måned så finnes det noen få gratis alternativ i markedet. Disse alternative er beregnet på små foretak med få ansatte.

Det første alternativet er den russiske tjenesten Yandex. Dette er et selskap som er like kjent som Google i det russiske markedet. Med Yandex Connect så kan du få gratis e-post knyttet opp mot dit eget domene. Med gratismodellen til Yandex så får du 10 GB lagring per e-postboks. Om du ikke mistenker at de statlige myndighetene i Russland overvåker og stjeler dataen din, så er dette et godt alternativ.

Ønsker du et amerikansk alternativ er Zoho mail et godt alternativ. Også her finner du et alternativ der hvor du kan fågratis e-post knyttet til eget domene for inntil 5 brukere.

Begge løsningene krever noe IT-kompetanse for å sette opp da du må endre DNS oppslaget for MX-pekeren til å styre mot e-post leverandøren din (MX-pekeren styrer hvor e-posten som sendes til ditt domene havner).

Driver du et lite selskap med få ansatte så er det fult mulig å få både gratis nettside og e-post om du gjør en liten egeninnsats.

Husk å rengjøre grillen etter sommeren
Kjøpe el-bil? Dette må du sjekke før du kjøper

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
lørdag 30. mai 2020
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.