Vågøyvatnet: Enkle trimturer i Bodømarka

Screen-Shot-2018-07-28-at-14.42.52 Vågøyvatnet er perfekt for en god trimtur i marka

​Vågøyvatnet var tidligere hovedkilde for drikkevann i Bodø, men er omgjort til en reserevannkilde etter Heggmovannet overtok som drikkevannskilde i Bodø.

Det er forbudt med bading i vannet dersom det er snakk om organisert bading, men som enkeltperson skal du kunne nyte et forfriskende bad. Det er heller ikke tillatt med organisert fiske i vannet, men som enkeltperson kan du fiske etter ørret og røyr her om du har fiskekort.

Foto: tur rundt Vågøyvatnet med hund.

Vågøyvatnet er et ypperlig sted om man ønsker en god trimtur eller joggetur. Rundt hele vannet er det fine stier og terrenget er lett kupert. Dette gjør at turen også passer for barn. Turen rundt vannet er ca. 7 km og tar ca. 1 time og gjennomføre med normal gange.

For å komme frem til Vågøyvatnet kjører du frem til Maskinisten og parkerer på parkeringsplassen som ligger der. Deretter går du opp til demningen og fortsetter på stien som ligger til høyre for demningen.

Rundt skogene i Vågøyvatnet vil du også kunne finne både kantareller og steinsopp. Det er imidlertid mange som plukker sopp her, så det gjelder å være tidlig ute.

Location (Map)

Junkerfjellet: Enkle trimturer i Bodømarka
Pallfjellet: Enkle trimturer i Bodø

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
fredag 26. april 2019
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.