Nye Renault KOLEOS

Nye Renault KOLEOS

D​en nye Renault KOLEOS er en genuin SUV i D-segmentet som kan skilte med klassiske SUV-elementer. Nye KOLEOS har musklene til en SUV og finessen og de avanserte funksjonene fra en stor sedan. KOLEOS setter en ny standard for komfort og finesse i sin klasse. Med sin karakteristiske stil, som tydelig er i slekt med Talisman, kompletterer den Renaults utvalg av toppmodeller, som for øvrig består av den store crossoveren (Espace), den store sedanen (Talisman Sport Tourer) og nå SUV`en (nye KOLEOS). Bilen kommer til Europa tidlig i 2017, og har som ambisjon å konkurrere i SUV segmentet som er et voksende marked.

Et kraftfullt og atletisk ytre 

Som utseendet viser med all tydelighet, er den nye KOLEOS en genuin SUV. Den nye KOLEOS hører til «EXPLORE» grenen av Renaults og Laurens van den Ackers designstrategi fra 2010, en gren som representerer robusthet og eventyrlyst. Det er denne designtematikken som har inspirert Renaults designere til å skape den nye KOLEOS' stramme og kraftfulle linjer. For å understreke SUV-stilen, har de utstyrt den nye KOLEOS med sidebeskyttelse på dørene, store hjul på inntil 19 tommer og takbøyler av aluminium. Den store bakkeklaringen (213 mm) og en frivinkel foran og bak på henholdsvis 19 og 26 grader gir gode kjøreegenskaper på all slags vei.

Et trygt og behagelig interiør 

Også kupeen i nye KOLEOS har en typisk SUV-følelse. Interiøret er elegant og føles trygt, i perfekt harmoni med eksteriøret. Den høye kjørestillingen gir svært god oversikt. Dette er en avgjørende kjøpsfaktor for kunder som er på jakt etter en SUV. Den nye KOLEOS har derfor fått en førerplass som er 15 cm høyere enn i Talisman, som ellers har den samme modulære utførelsen. Det høye og brede vertikale dashbordet gjør at man føler seg beskyttet og trygg inne i kupeen. Håndtakene på begge sider av midtkonsollen er inspirert av klassiske firehjulstrekkere og gir kupeen et sporty uttrykk. Den store skjermen (inntil 8,7 tommer) midt på dashbordet er perfekt integrert og utgjør sammen med midtkonsollen en midtakse som gir et kraftfullt designuttrykk. Aksen går fra toppen av skjermen til bakerst på armlenet og er et av de mest slående elementene i interiøret. Midtkonsollen har en høy og bred utførelse som gjør kupen romslig og behagelig både for fører og passasjer.

Firehjulsdrift med unik og brukervennlig teknologi

ALL MODE 4x4 teknologien i den nye KOLEOS er allerede grundig utprøvd på millioner av Renault–Nissans biler over hele verden. Firehjulstrekksystemet er svært enkelt i bruk. Du velger mellom modusene 2WD (forhjulstrekk) og 4WD AUTO, der det veksles automatisk mellom for- og bakhjulsdrift, ved hjelp av bryteren til venstre for rattet. Ved vanskelige kjøreforhold og lave hastigheter kan du også aktivere modusen 4WD LOCK, som gir permanent firehjulsdrift. Firehjulstrekksystemet gir i tillegg større stabilitet og bedre sikkerhet på veien og sikrer et perfekt veigrep i alle situasjoner gjennom å eliminere under- og overstyring. For å dekke ulike behov i forskjellige markeder og land blir den nye KOLEOS også tilgjengelig i en versjon med tohjulstrekk.

Merkets nye lyssignatur med Full LED-teknologi 

Også for- og baklysene bidrar til den designmessige helheten og har fått merkets nye lyssignatur med Full LED-teknologi. I fronten er den nye KOLEOS (avhengig av versjon) utstyrt med Full LED «Pure Vision» lykter med fjern- og nærlysfunksjon. Om dagen gir kjørelysene den nye KOLEOS et skarpt og særegent «blikk». Lysteknologien som er brukt, er 20 % mer effektiv enn halogenlys og gir dermed betydelig bedre sikt i mørket. Baklyktene, som lyser både om dagen og natten, er utstyrt med Edge Light-teknologi med 3D-effekt og gir et klart, skinnende lys, både på nært og langt hold.

Fantastisk lyd fra BOSE 

Lydanlegget som BOSE har spesialutviklet for den nye KOLEOS, består av tolv høyttalere med høy ytelse. Anlegget gir fyldig, klar og balansert surroundlyd – kort fortalt topp lydkvalitet!

En SUV tilpasset internasjonal etterspørsel 

Den nye KOLEOS er Renaults første SUV i D-segmentet og posisjonerer seg som et alternativ til tradisjonelle sedaner. SUV-markedet seiler i medvind over hele verden for tiden. I 2015 var nesten én av fem solgte biler på verdensbasis en crossover eller SUV. Markedsandelene er enda mye større i visse del land som Renault betrakter som nøkkelmarkeder. Et av dem er Kina, der SUV-er representerte 30 % av markedet i 2015, en økning på 53 % i forhold til 2014. Selv om SUV-kundenes sosiodemografiske profil er svært forskjellig fra land til land, har kunder over hele verden en del av de samme forventningene. Stikkordene er stil, komfort og plass. Den nye Renault KOLEOS er utviklet og bygget for å oppfylle disse forventningene.

Det gjenstår å se mottakelsen av Renault KOLEOS i Norge, og det blir spennende å følge med om Renault kan konkurrere med BMW, Audi og Volvo i dette segmentet


Snart må all radiolytting skje på en DAB+-radio
Tjenestevilkår

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
fredag 26. april 2019
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.