By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.altonline.no/

Her bør du spise og bo i København

IMG_0022

København er et populært og yndet turistmål for mange nordmenn, og man kommer seg raskt over til Danmarks hovedstad med fly eller med ferge fra Oslo. København er Danmarks største by med rundt 1.2 millioner innbyggere. 

Byen har noe for en hver smak. Her finner du et rikt kulturliv, en av Europas lengste shoppinggate og en rekke spisesteder. Dersom du er interessert i mat så kan det være vanskelig å orientere seg som førstegangsreisende i byen. Ønsker du gode matopplevelser kan det være lurt å ta turen utenfor Strøget som er byen hovedgate.

Tripadvisor gir deg gode indikasjoner på hvor det er bra og spise, men vi opplever at mange middelmådige turistrestauranter får gode anmeldelser selv om matopplevelsen ikke er den store. 

Her er to restauranter du bør prøve mens du er i København:

The Olive

The Olive ligger i Nørregade 22, og er lokalisert er par kvartaler unna Strøget. De serverer kontinental mat bestående av laks, biff, risotto, og kylling. Betjeningen var rask og profesjonell da vi besøkte restauranten. Maten er velsmakende, og restauranten har fått gode anmeldelser på nett. Det kan være lurt å reservere bord i forkant på nettsiden deres www.theolive.dk

Restaurant Hummer (Nyhavn)

Denne restauranten spesialiserer seg på havretter og skaldyr. Resturanten er listet i Michelinguiden og har fått gode anmeldelser. Eneste som trekker ned her er at servicenivået kunne ha vært bedre. Til tider er det treg service, og du kan oppleve at serviørene virker litt uinteressert. Maten var derimot bra da vi besøkte restauranten.

Hotell-anbefalinger I København

Ønsker du å bo i nærheten av sentralbanestasjonen kan Scandic Palace hotell være et godt alternativ. Marriot er også er sikkert valg i den høyre prisklassen.

Unngå Hotel Alexander som ligger like ved sentralbanestasjonen. Denne har fått gode anmeldelser, men standarden er ikke tilfredsstillende. Hotellet har ikke AirCondition (noe som de også beskriver på nettsidene sine), men gjør at rommet blir svært varmt på nattetid. Badet er heller ikke spesielt delikat. 

Verd å vite

Norske kroner er mindre verd enn danske kroner. For 100 DKK må du regne med å betale rundt 125 Norske kroner. Unngå å ta ut penger i Euronett sine minibanker. Dette selskapet lever av uforholdsmessige gebyrer, og maskinene deres er satt opp til å lure deg til å betale unødvendige gebyrer. Ta ut penger i Norda, Danske Bank eller en av de andre lokalbankene. 

Strøget er en trygg plass også på kveldstid, men hver obs på lommetyver i dette området. Det er dessverre også blitt en del utenlandske grupper som gjør at gaten kan oppleves som utrygg. Normalt er det politi i området.


Derfor skummer ølet
Tips til Praha og hva du bør unngå

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
mandag 06. juli 2020
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.