Slik lager du god mat på vinterturen

Slik lager du god mat på vinterturen

Pølser i termos med godt følge

Det er utrolig hvor langt små føtter kan gå når de det er noe i vente. Det er stas å åpne termosen og trekke opp en fristende varm pølse.

- Kok opp vannet hjemme i en kjele, legg i pølsene og la dem trekke til de er ferdige.

- Putt deretter de varme pølsene i termosen, og hell over vannet fra kjelen.

- Husk å legge i sekken Idun sine «Perfekt på tur» flasker med ketchup og sennep, og noen lomper.


Pinnebrød

Pinnebrød kan stekes på glørne i bålet, på grillen, i peisen eller hjemme i stekeovnen din. Bytt gjerne ut 100 g hvetemel med sammalt hvete for å lage en litt grovere variant.

250 g (4 dl) hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g smør
ca 1,5 dl vann

Pinnebrød med:

8 pølser + ketchup og -sennep
150 g ost- og skinkebiter
100 g Nora syltetøy eller Nugatti
1. Lag deigen hjemme: Blant det tørre, rør inn smeltet smør og vann. Elt godt, og juster evt. litt med vann eller mel til deigen er god å jobbe og passe seig. Putt deigen i en plastpose.
2. Når bålet har godt med glør er det klart: Skal du bruke deigen rundt pølser, grill pølsene litt først. Surr eller rull deigen rundt pølsene. Grill dem på glørne til brødet er gyllent og det ser stekt ut. Pass på brødet, slik at det ikke blir brent. Du kan også blande inn ost- og skinkebiter i deigen og tvinne deigen rundt pinnene. Stek brødet og kos deg. Bedre enn toast! Prøv også å surre bare deig på noen pinner, de er ferdige når de lett kan tas av pinnen. Og ingen deig henger igjen Dette brødet er helt suverent å fylle med syltetøy eller søtpålegg, og dermed er desserten klar også.

1000 muligheter: Du kan også tilsette krydder i pinnebrøddeigen, pizzakrydder pleier å være populært. Eller ostebiter sammen med salamibiter, soltørkede tomater og oliven, mais og skinkebiter, strimler av spekeskinke blandet med revet mozzarellaost eller kanskje noe søtt som sjokolade-eller marshmellowbiter?

Barnas banansjokoladekake

Her er sukker tatt ut til fordel for barnas favorittsmaker, nemlig Sjokade og Banos. Tilsett halve boksen i kaken og fordel resten av Sjokaden på toppen til verdens beste glasur. Kaken er enkel å lage, husk å sette frem ingrediensene på kjøkkenbenken i før du starter.

Del kaken i biter og legg den i en boks. Denne er super å bake dagen i forveien og fin å fryse. Husk å ha litt seigdamer eller likende til pynt.

 • 4 egg
 • 175 g smør, romtemperert
 • 1 boks Banos, søtpålegg
 • ½ boks Sjokade, søtpålegg
 • 2 ts bakepulver
 • 4 ts vaniljesukker
 • 275 g (4 ½ dl) hvetemel

På toppen:

 • ½ boks Sjokade
 • Pynt med seigmenn og likende

Stekes ved 200 i 25 min i kakeform ca. 25 x 40 cm på midterste rille.

1. Rør romtemperert smør sammen med Banos og Sjokade til det blir lett og luftig. Tilsett et egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Ha i hvetemel, iblandet vaniljesukker og bakepulver. Stek som angitt.

2. Med en gang kaken tas ut av ovnen helles forsiktig resten av innholdet i sjokadeboksen utover. La den ligge på kaken ett par minutter og bre den deretter utover. Dermed får kaken en lekker og smakfull glasur. Også så enkelt! Pynt med godterier.

Bollefocaccia med vaniljekrem og bringebær

Det er spesielt godt med denne på tur - den metter, er passe søt og helt ubeskrivelig god.

 • 1 pose Toro Hveteboller
 • 3 dl vann, ca. 40°C
 • 50 g margarin/smør, smeltet

Fyll og topping:

 • ca. 4 dl (1 knapp pk) vaniljekrem
 • ½ glass (ca. 150 g) Nora Bringebærsyltetøy, kjølt
 • 1 kurv (125 g) friske bringebær
 • Ev. melis

Stekes ved 225 °C i ca. 12-14 min på midterste rille til den er lys gyllen.

 1. Tøm posens innhold i en bakebolle. Tilsett lunkent vann (ca. 40 °C) og smeltet margarin.
 2. Elt deigen i kjøkkenmaskinen på middelshastighet i ca. 5 min eller for hånd i ca. 8 – 10 min til deigen blir smidig.La deigen heve tildekket i ca. 10 min.
 3. Smør en langpanne (ca. 30 x 40 cm) med nøytral olje. Kna og jobb deigen utover til ca. samme størrelse. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la dette heve i ca. 45 min.
 4. Lag små groper i deigen, akkurat som om du lager en focaccia. Fyll i hullene med vaniljekrem og fordel bringebær - som du først lett vender sammen med syltetøyet, ved siden av vaniljekremen. Legg over kjøkkenhåndkle igjen og la den heve i ca. 30 min på et lunt sted.
 5. Stek som angitt til den er gyllen og lekker. Skjæres i stykker og legges i boks eller på fat. Og så er det bare å glede deg til supergod bakst!

Tips:

Ha gjerne på melisglasur, det beste er å ha på glasur når bollekakene er lunken.

Da fester den seg enda bedre. 

Ford viser ny sportslig Kuga med SYNC 3
Hitachi lanserer en ny robust DAB+ radio og "musik...

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
fredag 28. februar 2020
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.