Derfor skummer ølet

Hansa Borg Bryggerier as
Skummet som dannes når du skjenker øl i et glass er ikke bare flott å se på, det har også en viktig funksjon. Men hvorfor skummer ølet, og hva gjør skummet med den gylne drikken? Skum dannes ved at spesielle proteiner i ølet fester seg til kullsyreboblene som stiger oppover i glasset. Proteinene når overflaten og danner skum sammen med stoffer fra ...
Les mer
Tagger:
Øl
  369 besøkende
  0 kommentarer

Du kan bli lurt når du kjøper «extra virgin» olivenolje

olive-oil-1433506_640
Seks av 14 olivenoljer som Mattilsynet har analysert, var ikke «extra virgin» selv om de var merket som dette. Funnene ble gjort i forbindelse med Mattilsynet og Tolletatens deltakelse i Europols årlige kampanje mot matkriminalitet og såkalt «substandard food» (varer som selges med lavere kvalitet enn de er merket som). Både Tolletaten og Mattilsyn...
Les mer
Tagger:
  449 besøkende
  0 kommentarer

Bruk grillen til kaldrøking

Bruk grillen til kaldrøking
Når du kaldrøker, må ikke temperaturen i grillen overstige 25 grader – derfor er det best å kaldrøke på høsten, vinteren eller våren når temperaturen ute er lav. Du kan bruke de aller fleste Webergrillene til å kaldrøke med Webers kaldrøker. Det er et stort utvalg av råvarer som kan kaldrøkes; fisk, svin, okse, kalv, fjærfe, pølse og vilt samt enke...
Les mer
Tagger:
  504 besøkende
  0 kommentarer

10 gode og fristende salater i sommervarmen

10 gode og fristende salater i sommervarmen
Server en god og fristende salat i sommervarmen. Det er en sikker vinner. En salat passer til enhver anledning, enten som tilbehør eller som egen rett. Du kan lage salat på utallige måter. Det er lett å gjøre salaten spennende. Bruk sesongens råvarer hvor mangfoldet er stort. En av de største salatprodusentene våre, Gjermund Kristoffersen på Elstøe...
Les mer
Tagger:
  884 besøkende
  0 kommentarer

Slik lager du en sprø og luftig italiensk pizzabunn

Slik lager du en sprø og luftig italiensk pizzabunn
En av hemmelighetene for å få en luftig og sprø italiensk pizzabunn er å bruke Tipo 0 eller Tipo 00 mel. Dette melet kan ta opp mer fuktighet, noe som gir et luftigere og lettere pizzadeig. I Tipo 0 og Tipo 00 melet er det mindre deler av kornet som blir malt opp, og utmalingsgraden på Tipo 00 ligger på 55%, mens det norske melet har en utmalingsgr...
Les mer
Tagger:
  1041 besøkende
  0 kommentarer

Legg blomkål på grillen i sommer

Legg blomkål på grillen i sommer
Struttende og klar står den der - grønnsakenes hvite dronningen. Blomkålen kommer opprinnelig fra landene rundt Middelhavet, men dyrkes i Norge og høstes i disse dager.Den er mild i smaken, har en deilig sprø konsistens og utallige bruksområder. Mange tenker kanskje ikke på blomkål når gradestokken kryper oppover, men det burde vi. Det er nemlig nå...
Les mer
  652 besøkende
  0 kommentarer

Slik lager du den perfekte pizzasausen

Slik lager du den perfekte pizzasausen
Ekte hjemmelaget pizza med italiensk bunn er godt, og blir enda bedre om du lager din helt egen pizzasaus. Dersom du lager en stor porsjon pizzasaus kan du fryse dette ned.  Ingredienser  2 bokser hermetiske tomater av god kvalitet  1 ss god olivenolje  2 finhakkede hvitløksfedd 3 finhakket sjalottløk  F risk oregano (ev. t...
Les mer
Tagger:
  466 besøkende
  0 kommentarer

Slik lager du hjemmelaget Salsa

Slik lager du hjemmelaget Salsa
Salsa er opprinnelig en meksikansk saus. Denne oppskriften inneholder ikke så mye væske som den salsasausen du kjøper på butikken. Denne oppskriften passer perfect til maischips. Bruk den enten som en egen forrett, eller som hovedingrediens til taco- eller fajitasmiddagen.  Ingredienser 4 store klasetomater 2 fedd hvitløk 2 grønn chili 1 rød c...
Les mer
Tagger:
  662 besøkende
  0 kommentarer

Slik lager du helstekt kylling med smak av påske

Slik lager du helstekt kylling med smak av påske
I denne oppskriften har vi valgt å bruke en hel Stangekylling som gir bedre smak og kvalitet enn vanlig kylling da Stangekylling kun er fôret på vegetabilsk hvete, havre og mais, og er helt uten medikamenter og vekstfremmende stoffer. I anledning påske inneholder denne oppskriften også appelsiner. Dette trenger du til 4-5 person...
Les mer
  766 besøkende
  0 kommentarer

Slik finner du den beste skreien

Slik finner du den beste skreien
I Norge har vi et eget "skrei-politi" som sørger for at du får den beste kvaliteten - men alle kan vurdere hva som er god skrei. Her er tipsene som gjør deg til ekspert i fiskedisken. Hvitt fiskekjøtt som flaker seg bare du ser på det, og smelter i munnen. Da vet du at du har fått tak i skrei av beste kvalitet. Mellom januar og april fanges mange t...
Les mer
Tagger:
  821 besøkende

Mange arbeidstakere er misfornøyd med kaffekvaliteten på jobb

Mange arbeidstakere er misfornøyd med kaffekvaliteten på jobb
Kaffepausen er hellig i et land hvor det drikkes over fem millioner kopper på arbeidsplassen hver dag. Samtidig er 700 000 arbeidstakere misfornøyd med kaffekvaliteten på jobb. Det tallet har Christian Rieder i Solberg & Hansen store planer om å gjøre noe med. - God jobbkaffe burde stå øverst på blokka til norske bedriftsledere. Det er en liten...
Les mer
  855 besøkende
  0 kommentarer

Tysk purresuppe med ost og kjøtt

Tysk purresuppe med ost og kjøtt
Denne suppen er en tysk klassiker. Det er en fyldig suppe som garantert sørger for at du ikke går sulten fra bordet. Suppen er klar på under 30 minutter og oppskriften nedenfor holder til 4 personer. Ingredienser: 500 g hakket svine- og kalvekjøtt 2-3 purre 250 g champignon 5-7 dl grøntsaksbuljong 500 g smelteost f.eks...
Les mer
Tagger:
  1028 besøkende
  0 kommentarer

Slik lager du Schwarzwälder Kirschtorte

Slik lager du Schwarzwälder Kirschtorte
Schwarzwälder Kirschtorte er en lagdelt sjokolade med kirsebær og pisket fløte. Schwarzwälder Kirschtorte er en av de beste fløtekremkakene. Det vi vet om kaken er at at den stammer fra 1930 tallet, men på tross av navnet vet man ikke om  Schwarzwälder Kirschtorte faktisk stammer fra Schwarzwald. Et ting er d...
Les mer
Tagger:
  893 besøkende

Kålrot – tilgjengelig og trendy

Kålrot – tilgjengelig og trendy
Etter flere år med økning i salget av denne knollen tok det helt av fra 2013 – 2014. Da økte salget med hele 12 %, og i gjennomsnitt spiste vi 2,66 kg. pr hode. - Flere og flere får øynene opp for dette tradisjonsrike og anvendbare produktet, slår Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt fast. Den er dyrket i Norge, den er rimelig og ...
Les mer
Tagger:
  620 besøkende
  0 kommentarer

Slik lager du god mat på vinterturen

Slik lager du god mat på vinterturen
Pølser i termos med godt følge Det er utrolig hvor langt små føtter kan gå når de det er noe i vente. Det er stas å åpne termosen og trekke opp en fristende varm pølse. - Kok opp vannet hjemme i en kjele, legg i pølsene og la dem trekke til de er ferdige. - Putt deretter de varme pølsene i termosen, og hell over vannet fra kjelen. - Husk å legge i ...
Les mer
  704 besøkende
  0 kommentarer