Legg blomkål på grillen i sommer

Legg blomkål på grillen i sommer

Struttende og klar står den der - grønnsakenes hvite dronningen. Blomkålen kommer opprinnelig fra landene rundt Middelhavet, men dyrkes i Norge og høstes i disse dager.Den er mild i smaken, har en deilig sprø konsistens og utallige bruksområder.

Mange tenker kanskje ikke på blomkål når gradestokken kryper oppover, men det burde vi. Det er nemlig nå blomkålen er på sitt aller beste, forteller Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Spis den gjerne rå med dipp til, legg den på grillen, ha små buketter i salaten eller lag en deilig mos til grillpølsene. Mulighetene er mange.

Blomkål er ferskvare. Den tåler oppbevaring, men kan ikke langtidslagres. Best holder den seg i kjølige og fuktige omgivelser. Den skal være fast, tett og sprø, og fargen skal være hvit eller kremfarget. Bladene skal være friske og sprø.

Nydelig tilbehør til grillmaten

Å tilberede blomkål på grillen gir en raffinert smak som er verd å prøve. Blomkål kan legges rett på grillen, eller du kan forvelle den litt i forkant for kortere steketid. Del opp i buketter som kokes i lettsaltet vann i 2 - 3 minutter før de avkjøles. Pensle blomkålbukettene med en god olje og legg dem på grillen til de har fått fine riller og farge.

Blomkålpuré er et annet nydelig tilbehør f.eks. til litt sterke, grove pølser og til røkt eller saltet kjøtt, stekt fisk og kylling.

Suppe på en kjølig sommerkveld

Ikke alle dager er varme, og ikke minst er det ofte kjølige kvelder i Norge om sommeren. Få ting er hyggeligere enn å samles rundt en deilig varm blomkålsuppe. Blomkålen og litt løk kuttes i biter, kokes mør i buljong og moses med stavmikser. Da har du en nydelig suppebase som kan varieres etter smak og innhold i kjøleskapet. Topp gjerne med sprøstekt salt skinke, purre eller litt røkt laks i strimler. Enkelt og godt.

Opphavsrett

© Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Ny betongmerd kan revolusjonere oppdrettsnæringen
Ka+ ny bybil fra Ford

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
tirsdag 16. juli 2019
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.