Mange arbeidstakere er misfornøyd med kaffekvaliteten på jobb

Mange arbeidstakere er misfornøyd med kaffekvaliteten på jobb

Kaffepausen er hellig i et land hvor det drikkes over fem millioner kopper på arbeidsplassen hver dag. Samtidig er 700 000 arbeidstakere misfornøyd med kaffekvaliteten på jobb. Det tallet har Christian Rieder i Solberg & Hansen store planer om å gjøre noe med.

- God jobbkaffe burde stå øverst på blokka til norske bedriftsledere. Det er en liten innsats i forhold til hvilken forskjell det kan utgjøre for trivsel og arbeidsmiljø, sier Christian Rieder i Solberg & Hansen, som er ansvarlig for brenneriets nye kontorsatsing.

Kvalitet på kontorpulten

De fleste som er glad i kaffe tilberedt av en barista på kaffebar, har drukket mange kopper brent og levert av Solberg & Hansen. Det lille spesialkaffebrenneriet på Ryen er leverandør til serveringssteder i hele landet, inkludert kjente og kvalitetsbevisste aktører som Stockfleths, Dromedar og Kaffebrenneriet.

- Vi tilbyr kontorkaffe i alle segmenter: Noen bedrifter håndbrygger selv, andre ønsker en automatløsning. Kaffe handler også om personlige preferanser som de ansattes smak og ønsker. Å ha en kaffeansvarlig på jobben, som utviser kjærlighet til produktet, er også en stor fordel for et godt resultat, forteller Christian.

Fem millioner kopper om dagen

Sammenhengen mellom arbeidsmiljø, trivsel og effektivitet bør ikke undervurderes, spesielt i et av verdens mest kaffetørste land. En undersøkelse utført av Ispos for Ipsos MMI for Norsk Kaffeinformasjon i 2014 viser at én av tre er misfornøyde med jobbkaffen, altså 700 000 norske arbeidstakere. Ansatte under 40 år er minst tilfredse med kvaliteten, viser den samme undersøkelsen, noe som vitner om at kravene til kvalitet bare kommer til å øke.

Speiler bedriften

– Kontorets kaffeløsning speiler også litt hva bedriften ønsker å stå for og hvem en er. Det handler om å framstå gjennomført fra A til Å, mener Rieder, som opplever økt etterspørsel innen kontorkaffe. At kaffe er en identitetsmarkør for arbeidsgivere, er også ekspertene enige i.

- En bedrifts kaffeløsning med flere typer kvalitetskaffe, kan være en markør for og utgjøre en forskjell som viser at man er innovativ og moderne, forteller forbruksforsker Runar Døving til den nyeste utgaven av bransjemagasinet Kaffe. Også ved Handelshøyskolen BI i Oslo ser man at kaffe er et viktig element i hverdagen. – Kaffe har status, ikke minst blant studentene. De bærer den høyt i hånden, smiler hun. I vårt internasjonale studentmiljø har kaffetilbudet også en samlende effekt, siden nærmest alle drikker kaffe. Det gjør det også attraktivt både å være og jobbe i skolebygget, og skaper både trivsel og effektivitet, forteller forbruksforsker Elisabeth Falck til Kaffe.

Fra kaffegård til kontorpult

For Christian Rieder og Solberg & Hansen er kvalitet, smak og skreddersøm nøkkelen til et kontorkaffetilbud som kundene trives med.

- Ingen bedrifter er like, så hvorfor skal kontorkaffetilbudet være det? Når vi satser på dette, tar vi med oss fleksibiliteten som har gjort oss størst blant norske spesialkaffebrennerier. I flere tiår har vi knyttet lange og tette relasjoner med kvalitetsbevisste kaffegårder i verdens ypperste dyrkeområder. Nå kan vi følge råvaren hele veien fra opprinnelsesstedet, via brenneriet vårt på Ryen til kontorpulten din. Slik lages jobbkaffe i verdensklasse", fastslår Christian Rieder.

Høyskolen Kristiania i Bergen utvider studietilbue...
Programmet for Oslo X Games er klart

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
tirsdag 16. juli 2019
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.