Slik lager du en sprø og luftig italiensk pizzabunn

Slik lager du en sprø og luftig italiensk pizzabunn

En av hemmelighetene for å få en luftig og sprø italiensk pizzabunn er å bruke Tipo 0 eller Tipo 00 mel. Dette melet kan ta opp mer fuktighet, noe som gir et luftigere og lettere pizzadeig. I Tipo 0 og Tipo 00 melet er det mindre deler av kornet som blir malt opp, og utmalingsgraden på Tipo 00 ligger på 55%, mens det norske melet har en utmalingsgrad på rundt 78%.

Ingredienser

6 dl pizzamel type "00"

1 ts salt 

25 g gjær 

3dl vann 

3 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

1. Bland mel og salt i en bakingsbolle. Smuldre inn gjær i deigen, og elt inn vann og olje 

2. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt deigen godt sammen (10-15 minutter) 

3. La deigen heve på et lunt sted til den får dobbel størrelse 

4. Del deigen i emner og rull til disse til boller. La de hvile under et klede ca. 30 minutter 

5. Kjevle ut tynne og runde pizzabunner. Ha på hjemmelaget pizzafyll. 

6. Steik pizzan på 250 grader i ca. 10 minutter

Responsiv css bakgrunnsbilde
Bodø havn anker dommen for å ha utøvd myndighetsmi...

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
lørdag 16. februar 2019
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.