Slik lager du helstekt kylling med smak av påske

Slik lager du helstekt kylling med smak av påske

I denne oppskriften har vi valgt å bruke en hel Stangekylling som gir bedre smak og kvalitet enn vanlig kylling da Stangekylling kun er fôret på vegetabilsk hvete, havre og mais, og er helt uten medikamenter og vekstfremmende stoffer. I anledning påske inneholder denne oppskriften også appelsiner.

Dette trenger du til 4-5 personer. Vi beregner 400-500 gr pr person ved hel kylling.

  • 1 hel Stangekylling (ca 2kg)
  • 4 appelsiner
  • 3 dl fløte
  • Salt og pepper
  • Frisk estragon
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl vann

Tilberedning

Legg kyllingen i en ildfastform. Ta to appelsiner og del hver appelsin i 4 biter og legg i buken på kyllingen. Hell ca. 1 dl vann i bunn av formen. Stek kyllingen på 150 ˚C i ca. 2 timer. Bruk steketermometer til kjernetemperatur 63 ˚C (obs, plasser steketermometeret innerst i låret, pass på så ikke steketermometeret går gjennom og inn i buken)

Ta ut kyllingen og øk temperaturen til 220 ˚C. Pensle kyllingen med romtemperert smør og sett den tilbake i ovnen i ca. 5 minutter for en pen og gyllen farge. Ta så ut kyllingen og la den hvile under folie i 20 minutter før servering.

Knus et fedd hvitløk og fres det i en stekepanne med litt smør. Hell over saften fra to saftige appelsiner og kok inn. Tilsett 3 dl fløte og stekesjy fra kyllingen. Kok inn til en fyldig saus. Smak til med salt, pepper og frisk estragon!

Skjær ut kyllingbrystene og lårene, som deretter kuttes i grove biter.

Serveres med ris, salat og appelsinsaus. Varmt hvitløksbrød er perfekt som tilbehør.

Slik lager du hjemmelaget Salsa
Med Google AMP skal du får raskere nettsider på mo...

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
tirsdag 20. august 2019
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.