Slik lager du Schwarzwälder Kirschtorte

Slik lager du Schwarzwälder Kirschtorte

Schwarzwälder Kirschtorte er en lagdelt sjokolade med kirsebær og pisket fløte. Schwarzwälder Kirschtorte er en av de beste fløtekremkakene. Det vi vet om kaken er at at den stammer fra 1930 tallet, men på tross av navnet vet man ikke om Schwarzwälder Kirschtorte faktisk stammer fra Schwarzwald. Et ting er dog sikkert - Schwarzwälder Kirschtorte er en sikker hit på kakebordet!

Her er oppskriften på hvordan du lager Schwarzwälder Kirschtorte.

Ingredienser:

Bunnen til Schwarzwälder Kirschtorte

  • 340 gram rørsukker
  • 340 gram usaltet smør
  • 6 egg delt i eggeplommer og hvite
  • 240 gram hvetemel
  • 1½ tsk bakepulver
  • 100 gram kakao

Fyll og pynt til Schwarzwälder Kirschtorte

  • 3 dl syltede kirsebær inklusive lake (f.eks. Amarena Fabbri)
  • 3 spsk. kirsch snaps (alternativt cherry brandy, kan utelates)
  • 5 dl pisket fløte
  • 50 gram mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker sammen til en jevn masse. Del eggene i hvite og eggeplommer og rør deretter eggeplommene i smørblandingen en etter en. Bland hvetemelet med kakaoen og bakepulveret og rør melblandingen i smør-og eggeblandingen. Pisk til slutt eggehviten til skum og vend de stiftpiskede hviten inn i deigen.

Kaken bakes i en smurt springform i 35-40 minutter ved 190°C. Når kaken er kjølt helt av, deles den i tre bunde ved å skjære vannrett igjennom kaken med en lang brødkniv. Du kan også bruke et stykke sytråd til å dele kaken med.

Kakebunnen kan med fordel lages dagen i forveien. Har du ikke så mye tid, kan du selvfølgelig også kjøpe ferdigblandet sjokoladebunn. Men det smaker best dersom du lager dem selv!

Nå skal fyllet til Schwarzwälder Kirschtorte forberedes. Sil kirsebærrene fra lakenet og hell lakenet i en gryte. Kok lakenet inn til en sirupskonsistens og bland den med kirsch snaps. Du kan også velge å bruke cherry brandy, rom eller helt uten alkohol.

Så da er du endelig klar til at legge Schwarzwälder Kirschtorte kaken sammen. Det første laget legges på et kakefat og smøres med det ferdige sirupslakenet. Deretter piskes fløten stiv og den nederste bunnen legges med fløteskum og syltede kirsebær. Ta neste lag av bunnen og fortsett på samme måte. Husk å gjemme nogen kirsebær til å dekorerer kaken med.

Til slutt dekkes hele kaken med pisket fløte og drysses med revet sjokolade og pyntes med de siste syltede kirsebærene. Alternativt kan du dekorere Schwarzwälder Kirschtorte kaken med sjokoladeglasur øverst og pisket fløte langs sidene. 

Fjordland lanserer fem nye og eksotiske retter
Rørosmeieriet ny leverandør av økologisk melk og r...

Relaterte artikler