Tysk purresuppe med ost og kjøtt

Tysk purresuppe med ost og kjøtt

Denne suppen er en tysk klassiker. Det er en fyldig suppe som garantert sørger for at du ikke går sulten fra bordet. Suppen er klar på under 30 minutter og oppskriften nedenfor holder til 4 personer.

Ingredienser:

  • 500 g hakket svine- og kalvekjøtt
  • 2-3 purre
  • 250 g champignon
  • 5-7 dl grøntsaksbuljong
  • 500 g smelteost f.eks. BUKOs AlpeOst eller ChampignonOst eller lign. fløteost
  • Revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:

Varm olje i en stor gryte og brun det hakkede kjøttet i oljen til det har tatt farge på alle sider. Krydder kjøttet med salt og pepper. Skjær i mellomtiden purre i tynne ringer og champignonene i skiver. Ha deretter purren i gryten og brun disse sammen med kjøttet i ca. 5 minutter. Tilsett deretter champignon og la det surre ytterligere et par minutter. Tilsett så 2/3 av grønnsaksbuljongen og la suppen småkoke. Etter ca. 10 minutter på lav varme tilsettes osten og suppen varmes godt opp til osten er smeltet og har en kremet konsistens. Tilsett evt. den resterende grønnsaksbuljongen. Smak til suppen med salt og pepper samt revet muskatnød.

Server suppen varm – gjerne med tysk bondebrød eller baguette. 

Opphavsrett

© Kilde: DZT Kopenhagen (cc-by-sa)

Kiwi åpner ny miljøbutikk laget av hel ved
Elkjøp tar i bruk Vipps-tjenesten fra DNB
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
lørdag 16. februar 2019
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.