Deichman åpner landets første bibliotek kun for barn og unge

Deichman åpner landets første bibliotek kun for barn og unge

Rett over påske åpner Deichmanske en splitter ny bibliotekfilial på Tøyen, spesiallaget for 10-15-åringer.

Biblo Tøyen, Deichmanske bibliotek blir navnet på biblioteket, som så vidt vites er Norges eneste for barn og unge mellom 10 og 15 år. Byrådsleder Raymond Johansen står for åpningen av Biblo Tøyen torsdag 31. mars.

- Åpningen blir faktisk en av de få gangene voksne inviteres inn i lokalet. Vi har lagt vekt på å lage et bibliotek på barn og unges premisser og med unntak av våre egne ansatte, har voksne ingen adgang, forteller Deichmanskes biblioteksjef, Kristin Danielsen.

- Alle gode krefter har hjulpet oss med å lage et konsept vi tror barna vil elske og hvor inspirasjon, litteratur og kultur står i første rekke. Og barn fortjener jo kun det beste, sier biblioteksjefen.

Hun berømmer filialleder Reinert Mithassel og den håndplukkede staben som har jobbet hardt de siste månedene, og barn og unge på Tøyen som har deltatt i prosessen med å definere et unikt konsept og uttrykk.

Biblo Tøyen vil være åpent sju dager i uka (unntatt skolenes sommerferie). Åpningstidene blir kl. 14-19 hverdager, kl. 12-16 i helgene. Skoleklasser kan også komme på hverdag mellom kl. 09:30 og 14:00. Det blir familiedag i åpningshelgen der foresatte får slippe inn, ellers er det altså kun 10-15-åringene som kommer innenfor. 

Location (Map)

Lag deg en bruker og bli skribent på altonline
Slik beskytter du øyene i vårsolen
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
søndag 05. desember 2021
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.altonline.no/