EVRY satser i skyen

EVRY satser i skyen

EVRY etablerer ny enhet for å fange vekstpotensialet i markedet for skytjenester. Den nye enheten får navnet EVRY Cloud Services, og vil bli ledet av Tuomo Louhivuori. Louhivuori vil rapportere til konsernsjef Björn Ivroth og går inn i konsernledelsen.

Ifølge IDC vokser investeringene i skytjenester med 15,5 prosent i 2016, en vekst som er ventet å fortsette i årene fremover. Innenfor deler av markedet, som infrastrukturtjenester knyttet til «public cloud», er veksten enda større. De fleste virksomheter vurderer i ulik grad overgang til skytjenester. Dette er imidlertid en strategisk beslutning med en høy grad av kompleksitet og operasjonelle utfordringer. EVRY opplever derfor en økende etterspørsel etter rådgivning og tjenester knyttet til dette området. Med etableringen av EVRY Cloud Services ønsker EVRY å utnytte sin dype og brede erfaring fra infrastrukturområdet, og kombinere denne kompetansen med leveranse av ledende teknologier for skytjenester.

−EVRY er på en veldig spennende reise der målet er å gjøre selskapet til en enda mer offensiv aktør. I nært samarbeid med IBM har vi tatt et stort skritt fremover og skapt et unikt tilbud av skytjenester i det nordiske markedet. Nå tar vi noen nye skritt for å komplettere vårt tilbud av skybaserte plattformer. Vi skal kombinere konkurransekraften vi allerede har opparbeidet med utvikling av eksisterende portefølje, samt nye initiativ innenfor områder med stor etterspørsel og sterk vekst. Jeg er glad for at Tuomo Louhivuori ønsker å lede denne satsingen. EVRY Cloud Services handler om å skape digitale fortrinn for våre kunder. Med et komplett tilbud av skytjenester og høy kompetanse skal vi hjelpe våre kunder med å utvikle konkurransekraft og kapre markedsandeler, sier konsernsjef Björn Ivroth.

EVRY Cloud Services skal bistå virksomheter i transformasjonen fra tradisjonell og kostbar IT-drift og over til dynamiske og skalerbare skytjenester. EVRY skal også hjelpe bedrifter med å integrere skytjenester med andre løsninger, og i tillegg bygge egne tilpassede løsninger basert på disse plattformene.

- Først av alt er jeg glad for å være en del av det mest spennende nordisk IT-selskap for øyeblikket, og føler meg privilegert som får lede EVRY Cloud Services, som blir en slags oppstartsvirksomhet innenfor EVRY. Markedet for «public cloud» er ventet å vokse kraftig, og vår ambisjon er å ta en betydelig del av denne veksten i Norden, sier Tuomo Louhivuori.

Tuomo Louhivuori har tidligere vært Vice President i Tieto, med ansvar for salg innenfor bransjeområdet Telecom, Media og Energi. I Tieto hadde han også flere andre roller, inkludert leder for strategisk salg, etablering av globale tjenester og forretningsutvikling. Før dette var han CIO i det Finske Idrettsforbundet. Tuomo har bakgrunn fra programvareutvikling, og har en mastergrad i «Industrial Engineering and Management» fra Lappeenranta University of Technology, Finland

Opphavsrett

© Foto: By I99pema (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Slik fanger du opp synsfeil på barn
Obos satser på digitale tjenester

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
mandag 20. januar 2020
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.