Facebook forstår fortsatt ikke personvern

12ZSD6AWCT

Når EUs nye personvernforordning trer i kraft 25. mai må Facebook be om samtykk fra deg når de skal bruke personopplysningene dine i ulike sammenhenger. Den som ber om samtykke til å bruke opplysninger skal gi klar og tydelig informasjon om hvordan personopplysningene skal brukes og her feiler Facebook med de nye personvernveiviserene sin.

Mange Norske og Europeiske brukere får i disse dager opp en veiviser som anbefaler deg å slå på ansiktsgjennkjenning. Problemet med denne veiviseren er at den er laget på en slik måte at brukerne ledes til å gi samtykke. Når du får opp den nye personvernveiviseren er valget enten godkjenn og gå videre eller administrer innstillingene dine. Måten de har lagt opp utformingen på og teksten vil gjøre at mange slår på ansiktsgjennkjenning selv om dette ikke var intensjonen.

Det ser ut som at prinsippet Facebook bruker er det samme som du ser i mange minibanker rundt turiststeder i Europa der den grønne knappen indikerer at du får den beste konverteringsraten, mens det er den røde knappen som gir den best konverteringsrate. Samme metode ser det som Facebook bruker. Det valget som gir minste motstands vei og som er fremhevet, er det som er minst gunstig for deg.

Det er neppe tilfeldig at utformingen, bruk av bilder og tekst er slik den er. De nye personvernveiviserne vil være dårlig nytt for forbrukerne der hvor mange vil villedes til å gi samtykke til Facebook slik at de kan bruke enda mer av dine personopplysninger til økonomisk profitt.

Når du som forbruker er produktet og dine personopplysninger har en stor økonomisk verdi, så vil nok Facebook gå langt i å sørge for at EUs nye personvernforordning får minimal negativ effekt for selskapet. Det er godt mulig at de kommer bedre ut og at du som forbruker er taperen.

Ny tjeneste for sikker kommunikasjon
Gal bruk av kontaktlinser kan føre til at du miste...

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
tirsdag 21. januar 2020
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.