Google setter inn dødsstøtet mot usikre nettsider

google-76517_640 Google Chrome advarer mot usikre nettsider

Googles siste versjon av nettleseren Google Chrome vil nå advare brukere mot usikre nettsider. Fra og med 24. juni vil du få en advarsel i Google Chrome om du besøker nettsider som ikke er kryptert. 

Google Chrome har rundt 60% markedsandel og med den nye siekkerhetsadvarselen så ønsker Google å påvirke nettsideeiere til å gå over til å bruke kryptert forbindelse (https). Nettsider som benytter vanlig http forbindelse er ikke kryptert og kan avlyttes av uvedkommende.

Google er første nettleser ute med å advare brukere om at en nettside ikke er sikker, men man regner med at Apple og Mircosoft også kommer til å implementere tilsvarende advarsler i sine nettlesere.

Det er fortsatt mange nettsider i Norge som ikke har gått over til krypterte nettsider (HTTPS) og disse vil nå få opp advarselen "ikke sikker" om brukeren benytter Google Chrome.

Av norske nettsider som ikke benytter kryptering finner man blant annet:

uio.no

postnord.no

nattogdag.no

p4.no

skeidar.no

Her finner du oversikt over Norske nettsider som ikke bruker HTTPS: https://whynohttps.com/country/no

Krypterte nettsider er i dag standarden og koster vanligvis ikke så mye. Det finnes også løsninger som gjør at du kan kryptere nettsider helt gratis. En anerkjent tilbyder er blant annet letsencrypt.org.

Dersom det er nettsider som du bruker som ikke er kryptert så bør du prøve å påvirke eieren av nettsiden til å kryptere nettsiden sin. 

Solbær, stikkelsbær og rips - smaken av sommer
Pressemelding

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
mandag 17. juni 2019
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.