Ny tariffavtale for kabinansatte i SAS

Ny tariffavtale for kabinansatte i SAS

Kabinansatte har i forhandlingene bidratt til at selskapet i tiden fremover får større fleksibilitet og mulighet til å redusere en rekke kostnader. Leder av SAS Norge kabinforening (SNK), Anneli Nyberg, sier de samtidig har oppnådd lønnsøkning og bedre tilpassede arbeidstidsvilkår. 

Det er to kabinforeninger i SAS i Norge, SAS Norge kabinforening (SNK) som er en del av Parat og Norsk Kabinforening (NKF) i LO.

– Vi har gjennomført separate forhandlinger, men har hatt god dialog med Norsk Kabinforening underveis. Vi har fått en moderat lønnsøkning i tråd med frontfagoppgjøret, i tillegg til hviletider og matpauser som er bedre tilpasset behovet sammenlignet med hva vi har hatt tidligere, sier Nyberg. Hun sier det har vært viktig for SAS å finne løsninger for å kunne sikre konkurransekraft, fordele produksjonen etter sesongsvingninger, samt gi muligheter til økt inntjening og kapasitetsøkning.– 

Den nye avtalen gir både selskapet og oss ansatte større fleksibilitet, samtidig som den sikrer den enkelte ansatte en større forutsigbarhet, sier Nyberg.

Slik forsikrer du deg mot ødelagt bunad
TV2 må tilpasse seg en bransje i endring

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
lørdag 25. mai 2019
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.