Slik får du en perfekt og mør ribbe

Ribbe

I generasjoner har vi dampet ribben med svorsiden ned og deretter stekt denne videre med rundt 1 liter vann på rundt 200 grader i halvannen time til to timer. Men hvorfor skal vi dampe ribben med svorsiden ned, og er det gunstig med så høy temperatur når vi vet at mange kjøttprodukter blir best med langtidssteking?

Vi kommer over en blogartikkel til Hobbykokken som har gått dypden på disse spørsmålene. Det viser seg at man ikke behøver å hverken dampe ribben med svorsiden ned eller ha denne i en form med vann. 

Som med mye annet kjøtt så får du det beste resultatet med langtidssteking over lengre tid med lav temperatur. Dette sikrer at saften holder seg i kjøttet og at resultatet blir en utrolig mør ribbe. For å få et godt resultat er det også viktig at du går for en ribbe med høy kvalitet. Dersom du velger en ribbe fra gris som har vokst naturlig og kanskje også vokst opp i en gård basert på økologiske prinsipper så vil man få en ribbe med mer underfett som er gunstig ved tilberedning.

Hobbykokken har beskrevet flere varienter med bruk av souse vide, men vi skal gi dere den enkleste oppskriften til en suksessfull ribbe.

(oppskriften fortsetter under bildet)

Etter 6 timer ser ribben slik ut. Med høy varme på slutten får du garantert sprø svor

Oppskrift

Dagen før den skal stekes:

Salt og pepper ribben godt (mye salt). Sett ribben i kjøleskapet.

Dagen du skal lage ribben:

Dersom du skal spise kl 16, så sett inn ribben i 6-7 tiden på en rist i en ovn som er forvarmet til 120 grader. Sett et brett under risten slik at veske samler seg der. Legg en sølvpapirball under ribben slik at vesken får drenert seg og ikke blir liggende oppå ribben.

Ribben stekes på 120 grader i 8-10 timer. Ta ut ribben og sett opp temperaturen til 230-250 grader. Den stekes videre på denne temperaturen i rundt 20 til 30 minutter. Du kan bruke varmluft på den siste fasen, men det er viktig å passe på at svoren ikke svir seg, så pass på ribben kontinuerlig på den siste fasen. La ribben hvile i 20-30 minutter før du skjærer opp og serverer den.

Erfaringsvis så får du et par deciliter veske som samles opp på brettet under risten som du kan bruke når du skal lage saus til ribbe.

Bruker du denne metoden får du en ribbe som er utrolig mør og svoren vil nesten garantert bli sprø.

Du kan spare mye penger på å velge riktig mobilabo...
Slik unngår du å bli syk av julematen
 

Kommentarer 1

Redaksjonen on mandag 25. desember 2017 09:58

Ønsker du en skikkelig god ribbesaus så kan du følge denne oppskriften

Ønsker du en skikkelig god ribbesaus så kan du følge denne [url=https://www.kulinarisk.no/mat/kraft-saus-og-suppe/saus/ribbesaus/]oppskriften[/url]
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
fredag 18. januar 2019
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.