Slik overrasker du kjæresten på valentindagen

77a78823-cf4a-493d-a3e2-2d7fc5a89091-w_960 Sett pris på kjæresten med hjerter i salaten

Februar er kjærlighetsmåneden. Mange mener mye om merkedager og deres betydning, men uansett kan det være en fin anledning til å gi hverandre litt ekstra oppmerksomhet i en hektisk hverdag.

Mor fortjener ekstra omtanke – søndag 10. februar er morsdag

Alle mammaer fortjener litt ekstra oppmerksomhet av og til. Kanskje vil barna overraske mamma med en deilig smoothie på sengen, eller et hyggelig dekket frokostbord?

- De fleste mammaer har nok ting, men litt ekstra omtanke og tid sammen er alltid hyggelig, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Her er noen enkle tips til hvordan mammahjertet kan gledes:

Smoothie på sengen

Eplemuffins til turen – eller til kveldskos

Bringebærsorbet til dessert

Piff opp hverdagen med feiring av kjærligheten

Torsdag 14. februar er Valentinsdagen. En fin anledning til å vise at man setter pris på hverandre. En liten lapp eller en melding i løpet av dagen kan være nok til at hverdagen blir litt hyggeligere. Dersom du ikke er noen stor poet, finnes det andre måter å gi hverandre små oppmerksomheter på.

- Hva med å oppgradere salaten men noen hjerter? spør Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hjertene lager du enkelt av melon, agurk eller andre grønnsaker.

Valentine-kort

Tradisjonen med kort går svært langt tilbake i historien. I 1537 erklærte Kong Henry den åttende at 14. februar skulle være en offentlig feiring av Saint Valentine's Day. Romantiske dikt og vers var populært allerede langt tilbake i middelalderen. Friere sang eller leste opp sine "valentines", og det sies at man begynte med skriftlige Valentine-kort rundt år 1400. Det eldste Valentine-kortet som er funnet er visstnok fra begynnelsen av år 1400, og skal befinne seg på British Museum i London.

De beste kjærlighetsrettene til Valentinsdagen:

Salat med hjerter

Epleroser

Har du ikke tid eller lyst til å lage noe spesielt?

Gå på jakt i frukt- og grøntavdelingen i butikken etter litchi, så kan dere nyte denne kjærlighetsfrukten sammen. Ellers er jordbær dyppet i smeltet sjokolade en kjærlighetserklæring i seg selv – prøv da vel.

God feiring! 

Selges «som den er» fritar ikke selgeren for alt a...
Samsung kutter ut plastemballasje på produktene si...
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
mandag 23. mai 2022