Tips til Praha og hva du bør unngå

architecture-1845560_1280

Praha er hovedstaden til Tsjekkia og var også hovedstaden til kongeriket Bohemia som var forgjengeren til den Tsjekkiske republikk. Praha er et veldig populært turistdestinasjon, og turister fra mange nasjoner møtes i denne kulturelle hovedstaden.

Store deler av den gamle bebyggingen ble ikke spesielt hardt rammet under den 2. verdenskrig, og byen preges av en rekke gamle bygninger, skulpturer og malerier.

I tillegg til det store kulturtilbudet er det også et yrende folkeliv med barer og puber på hvert gatehjørne. Tsjekkia har et spesielt stolthet til ølet sitt, og her finner du flere restauranter og puber som brygger sitt eget øl.

Praha er også et mekka for de som er interessert i shopping. Her finner du alt fra svært eksklusive merker til klær som er priset langt under det som er vanlig å finne i Norge.

Attraksjoner du bør få med deg:

  • Charles Bridge
  • Torvet i gamlebyen (Old town square)
  • St. Nicholas Church

Det finnes en rekke attraksjoner å få med seg. På Tripadvisor kan du plotte deg ut de som du ønsker å dra på. Det kan lønne seg å enten dra tidlig på dagen, eller på ettermiddag om du ønsker å unngå turistrushet. 

Råd og tips til byens restauranter

Du finner restauranter på hver gatehjørne i Praha, og spesielt i gamlebyen er det svært mange restauranter. Flere av restaurantene som ligger i gamlebyen kan karakteriseres som turistfeller, der maten er av ymse kvalitet og hvor du må betale like mye som i en finere restaurant. Prøv å unngå restaurantene som ligger rundt det gamle torget. Vær også spesielt oppmerksom på at enkelte restauranter krever 10% tips og også en avgift for å sitte der. Disse stedene bør du styre unna.

Det lønner seg å gjøre en del undersøkelser før du drar ut og spise, og det er fult mulig å få en gourmet middag til en langt billigere sum enn det du må betale i Norge.

En av våre favoritter for lunsj og middag er La Bottega di Finestra som ligger i gaten Platnéřská 89/11 (i nærheten av Charles broen). Dette stedet er merkelig nok forskånet for mange turister, og serverer mat av høy kvalitet til en overkommelig pris.

En annen restaurant som kan være verd besøket er Grand Cru som ligger i gaten Lodecká 1181/4. Her finner du et stort utvalg vin.

På Grand Cru finner du et stort utvalg av franske viner. Her kan du også finne noe godt å spise.

Aktiviteter

Det er verd å ta seg en tur til Prahas dyrepark som ligger ca. 10-15 minutter utenfor byen. Du kommer hit ved å ta buss 112 fra metrostasjonen Nádraží Holešovice. En billett for en voksen person ligger på 200 czk (ca. 90 norske kroner).

For rundt 350 czk kan du leie en padlebåt og padle rundt elven Vltava. Dette er en fin måte å se byen på, og gir deg mulighet til å slappe av med frisk luft i varme sommerdager.

Verd å vite

  • Du behøver ikke visum til Tsjekkia fra Norge, men pass må du ha med deg
  • Vann​kvaliteten fra springen er helt grei, og er ikke farlig å drikke. Vannet smaker nok ikke like bra som i en del norske byer, så vann fra flaske kan anbefales
  • Det er generelt veldig trygt i Tsjekkia og Praha, men vær obs på lommetyver der hvor det ferdes mye folk
  • Dersom du skal ta taxi så bør du avtale prisen i forkant av turen. Normalt vil en tur innenfor den indre bygrensene ikke koste mer enn 400-500 czk, Alle taxi-er skal ha informasjon om priser på rutene foran, og bak. Opplyser de ikke om dette, så styr unna
  • Engelsk er veldig utbredt innenfor turistsonene i Praha
  • Buss, trikk og t-banebilletter kan kjøpes på det fleste kiosker og på Metrostasjonene. Dersom du skal kjøpe på t-banestasjonen tar automatene der kun mynter

Her bør du spise og bo i København
Upload multiple files using Laravel 5.4
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
torsdag 18. oktober 2018
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.