Varsler gigantbot til Google

bar-621033_640 Gigantbot til Google

Det franske datatilsynet (CNIL) varsler en bot på hele 50 millioner euro til Google. CNIL mener Google ikke har operert i tråd med den nye personvernforordningen som trådte i kraft tidligere i år.

Det er spesielt to forhold som det franske datatilsynet mener Google ikke forholder seg til det nye regelverket på. Det ene forholdet er at de mener at Google ikke gir tilstrekkelig informasjon hvordan de behandler personopplysningene dine på og at Google har lagt for mange hinder i veien for at forbrukerne skal kunne sette seg inn i hvordan personopplysningene behandles.

Det andre forholdet går på hvordan Google målretter annonser på til forbrukerne. Det franske datatilsynet mener at brukerne ikke er tilstrekkelig informert når de gir samtykke og at personvernerklæringen ikke er laget i et tydelig og folkelig språk som brukerne enkelt kan ta stilling til.

Google sier i en uttalelse at de vil vurdere sitt neste skritt, men at de jobber aktivt for å etterkomme kravene som er nedfelt i den nye personvernforordningen (GDPR).

Dette er grunnen til at du bør kvitte deg med kred...
Snart slutt for Windows 10 Mobile oppdateringer
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
mandag 23. mai 2022