Vi gir deg påskens spennende kakaovarianter

Vi gir deg påskens spennende kakaovarianter

En kopp varm sjokolade hører påskekosen til. Visste du at chili eller ingefær passer godt i varm sjokolade og gir en spennende smak? Her får du 3 kakaovarianter med en vri.

Påsken står for døren og enten du serverer kakao fra termosen på tur eller nyter en kopp i sofakroken under pleddet er det spennende å prøve en ny variant. Kakao faller i smak hos både små og store, og er et godt alternativ når du vil servere noe varmt. Den varme drikken smaker ikke bare godt, den inneholder også flere næringsstoffer som kroppen trenger. En kopp kakao inngår som en av 3 porsjoner melk og meieriprodukter om dagen

Kakao kan lages av alle søtmelksvariantene, men lettmelk og helmelk gir mest fylde og smak. Vil du ha en skikkelig god varm sjokolade kan du koke litt melk og smelte inn biter av favorittsjokoladen din. Kakao og varm sjokolade kan også kombineres med spennende ingredienser.

– Lager du kakao fra bunnen av på melk får du i deg både kalsium, jod, proteiner, fosfor og B-vitaminer. I tillegg inneholder kakaopulver og mørk sjokolade jern. En fordel med hjemmelaget kakao er at du selv kan bestemme hvor mye sukker du vil ha i, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Melk.no.

Her er 3 herlige kakaovarianter med en vri du kan prøve til påsken

Varm sjokolade med krem og appelsin

Ingrendienser ( 6 posjoner )

  • 1 plate kokesjokolade
  • 1 dl vann
  • 1 l melk
  • ca 1 dl appelsinjuice (gjerne friskpresset appelsin)
  • 3 ss sukker (eller etter smak)
  • krem på boks eller vispet kremfløte til pynt

Fremgangsmåte

Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet. Rett før servering tilsettes friskpresset appelsinjuice. Tilsett sukker etter smak. Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.

Tips: Rør ut en spiseskje kaffepulver i det varme vannet sammen med sjokoladen, hvis du ønsker litt mokkasmak på sjokoladen.


Chilikakao

Ingrendienser ( 4 posjoner )

  • 1 stk vaniljestang
  • 1 l lettmelk
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ts rød chili
  • ½ dl honning
  • 1 ts maisstivelse (maizena)
  • 2 ss vann
  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao

Fremgangsmåte

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.

Ha vaniljestang med frø, melk, kakao, finhakket chili (splitt og fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.

Rør ut maisennamel med vann. Bland den utrørte maisennaen i det varme melkeblandingen og la det småkoke i ca ½ minutt.

Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.


Varm sjokolade med marshmallows

Ingrendienser ( 1 posjoner )

  • 2 ½ dl helmelk
  • 3 ss sjokoladesaus
  • 5 stk marshmallows

Fremgangsmåte 

Varm melk og sjokoladesaus til kokepunktet under omrøring. Legg 2 - 3 marshmallows i bunnen av et glass eller krus før du heller den varme sjokoladen over. Pynt med resten av marshmallowsene.

Opphavsrett

© Oppskrifter er gjengitt med tillatelse fra Melk.no

Styret i Sparebankstiftelsen DNB oppretter Amedia-...
Ønsker du å starte nettbutikk? Slik går du fram
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
onsdag 19. januar 2022
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.altonline.no/