By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.altonline.no/

Vi vil gjerne spise egg hver dag

Vi vil gjerne spise egg hver dag

En undersøkelse gjennomført av TNS Gallup på oppdrag fra MatPrat, viser at nordmenn flest ønsker å spise mer egg enn vi faktisk gjør. Forskjellen er så stor at hadde vi spist så mye som vi egentlig ønsker, ville det nesten doblet dagens forbruk.

– Vi hadde en hypotese om at folk kanskje spiste noe mindre egg til hverdags enn de egentlig ønsker. Men at det skulle være så store forskjeller overrasket selv oss, sier Anne Cecilie Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat.

Kalde fakta viser nemlig stor forskjell på hvor ofte vi ønsker å spise egg, og hvor ofte vi faktisk gjør det. Det er til helgefrokosten det konsumeres mest egg, og da spesielt kokte egg. Dette til tross for at flere ønsker å spise egg både oftere og til flere måltider. Derfor ønsker vi gjennom vår kampanje å vise at det finnes så utrolig mange måter å bruke egget på!

Egg til alle døgnets tider

I følge undersøkelsen oppgir 75 prosent at det er til frokost vi helst spiser egg, men til de andre måltidene spiser vi mindre egg enn vi egentlig ønsker.

– Faktisk er det slik at nordmenn ønsker å spise mer egg til alle måltider. 30 prosent sier at de spiser mindre egg enn de ønsker til lunsj. 29 prosent sier det samme om kveldsmaten. 23 prosent oppgir at de gjerne skulle spist mer egg til frokost, mens 18 prosent ønsker å spise mer egg til middag, fortsetter Zondag.

Tidsklemma

At det norske folk spiser mindre egg enn de har lyst til skyldes i stor grad tilberedningstiden. Folk sier at det å tilberede egg tar for lang tid – spesielt til hverdagsfrokosten. Men dette er en myte vi gjerne vil til livs.

Å koke et egg tar i underkant av 10 minutter, litt avhengig av om det skal være hardkokt eller bløtkokt, og kan gjerne lages kvelden i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Nesten 80 prosent av de spurte oppgir at det å spise sunt til frokost på hverdagene er viktig eller svært viktig. I helgene koser de seg litt mer, og prosentandelen går ned til 67 prosent.

– Egg er sunt, og scorer høyt i undersøkelsen vår når det gjelder sunnhet og renhet. Mange eggeretter scorer også høyt på smak – noe som er den aller viktigste faktoren når vi velger hva vi skal spise til frokost, sier Zondag.

Et naturlig produkt

Norske egg er helt oppe i verdenstoppen når det gjelder kvalitet på produkt og produksjon. Derfor er norske egg et trygt kvalitetsprodukt.

– Vi har et strengt lovverk i Norge, og har små produsenter sammenlignet med andre land. Dette, samt at vi har meget dyktige bønder, gjør at norske egg har meget høy kvalitet, noe forbrukerne ser ut til å sette pris på. Faktisk spiser vi nordmenn over 12 kg egg i året, sier Marlene Furnes Bagley, spesialrådgiver i Animalia.

Godt sunt og enkelt

MatPrat har i høst satset på informasjonskampanjen «Egg kan mer enn du tror», nettopp for å vise at det finnes mange enkle, gode og sunne eggeretter der ute – som tar kort tid å lage. Dette som et alternativ til det kokte egget som er mest populært blant oss nordmenn.

– Vårt mål er å vise at egget faktisk kan mer enn du tror. Det er raskt, enkelt – og alle kan få det til, avslutter Siv Iren Moe, kommunikasjonskonsulent i MatPrat.

Opphavsrett

© Foto: Matprat

Om tre år er de første nye trikkene på plass i Osl...
Myndighetene skjerper kravene til brannsikkerhet i...

Relaterte artikler

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Eksisterende bruker? Log inn her
Besøkende
søndag 31. mai 2020
For å opprette bruker, vennligst fyll inn brukernavn, passord og navn.